Ga naar de inhoud
Home » Top 10 misdaad boeken » Judas

Judas

Judas

Het boek “Judas” is een autobiografie geschreven door Astrid Holleeder, de zus van de beruchte crimineel Willem Holleeder. Het boek beschrijft de relatie tussen Astrid en Willem Holleeder, van hun jeugd in Amsterdam tot aan de rechtszaak waarin Willem werd veroordeeld. Willen werd aangeklaagd voor verschillende afpersingen en betrokkenheid bij afrekeningen. Judas is het eerste deel van een trilogie.

In het boek vertelt Astrid openhartig over haar leven als de zus van een crimineel, over hoe zij en haar familie jarenlang werden bedreigd en afgeperst door haar broer. Ze beschrijft hoe Willem haar dwong om hem te helpen bij zijn criminele activiteiten. Maar ook hoe ze uiteindelijk besloot om met de politie samen te werken. Om zo belastende verklaringen af te leggen tegen haar eigen broer.

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Astrid en Sonja Holleeder besluiten in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk hield. Ze staan op tegen hun broer Willem, die na zijn vrijlating in 2012 tot nationale knuffelcrimineel was uitgegroeid. Ze leggen zeer belastende verklaringen tegen hem af, net als zijn ex-vriendin Sandra den Hartog. De dag dat het nieuws op 24 maart 2015 naar buiten komt ‘Vrouwen vloeren Holleeder’, worden in een uitzending van rtl Late Night een aantal schokkende geluidsfragmenten uitgezonden. Het luidt de val van de onaantastbare Willem Holleeder in.

Wat weinigen wisten, is dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde.

Bekijk ook eens deze boeken