Ga naar de inhoud
Home » Top 10 misdaad boeken » De Schiedamse cocaïnemaffia

De Schiedamse cocaïnemaffia

Schiedamse Cocaïne Maffia

“De Schiedamse cocaïnemaffia” is een non-fictieboek geschreven door Jan Meeus, een journalist van NRC Handelsblad.

“De Schiedamse cocaïnemaffia” biedt een boeiend inzicht in de Nederlandse drugshandel en de aanpak van de autoriteiten. Het goed geschreven boek geeft een gedetailleerde en meeslepende kijk op het leven van de bendeleden en hun criminele activiteiten. Het is daarom een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse onderwereld en de aanpak van georganiseerde misdaad.

Op 14 april 2014 wordt Rotterdam opgeschrikt door de gewelddadige liquidatie van fruithandelaar Rinus Moerer voor zijn huis. Deze brute moord maakt deel uit van een reeks schietpartijen die voortkomen uit conflicten over onderschepte cocaïneladingen in de haven van Rotterdam. Het geweld leidt ook tot de onbedoelde dood van een onschuldige man. Deze werd aangezien voor de Schiedamse ritselaar Dennis van den Berg, een goede bekende van Rinus Moerer.

De politie start een onderzoek naar de criminele vete en komt erachter dat deze draait om verraad, miljoenen aan drugsgeld en corruptie bij de douane. Angstig voor elkaar, wordt er informatie gelekt naar de politie. Het drugssmokkelnetwerk wordt ontrafeld en de corrupte douanier Gerrit Groenheide kan worden opgepakt. Het boek ‘De Schiedamse cocaïnemaffia’ vertelt het verhaal van de verwoestende kracht van de drugshandel en de toenemende brutaliteit en corruptie die hiermee gepaard gaan. De miljarden die in de cocaïnehandel omgaan, leiden namelijk steeds vaker tot corruptie, ook bij politie.

Dit boek dwingt tot nadenken over het Nederlandse drugsbeleid en de strijd tegen georganiseerde misdaad. De huidige aanpak van de cocaïnehandel is gedoemd om te falen en vraagt om een grondige herziening.

Vergelijkbare misdaad boeken