Ga naar de inhoud
Home » Top 10 misdaad boeken » De Kooi

De Kooi

De Kooi

In De Kooi vertelt undercoveragent Marcel van de Ven zijn verhaal. In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. 

‘Zes jaar lang heb ik me beziggehouden met zaken van leven of dood. Liquidaties, drugshandel, terrorisme, gijzelingen en ontvoeringen, moorden die onoplosbaar leken. Ik heb het allemaal gezien.’

In 2003 richtte de Nederlandse politie een geheime eenheid op die zelfs binnen het korps bijna onbekend was. De leden van deze eenheid werden getraind om de zwaarste criminaliteit te bestrijden. Dit met behulp van de nieuwste technieken en stalen zenuwen. Vanuit hun streng beveiligde basis, genaamd De Kooi, leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallers en ontvoerders.

In een tijd waarin de criminaliteit drastisch veranderde en verhardde, stonden de leden van deze eenheid dag en nacht paraat, 365 dagen per jaar. Het vaak levensgevaarlijke werk dat ze in het diepste geheim uitvoerden, bepaalde hun hele bestaan. Ze waren dit werk niet alleen aan het doen, ze waren dit werk. Tot op heden is er nog nooit iemand van dit team naar buiten getreden. Maar daar komt nu verandering in.

Bekijk ook andere true crime boeken