Ga naar de inhoud
Home » Top 10 misdaad boeken » De Hedelse afpersingszaak

De Hedelse afpersingszaak

De Hedelse afpersingszaak

Nadat bij fruitbedrijf De Groot 400 kilo cocaïne wordt gevonden, krijgt eigenaar William een anoniem sms’je: hij moet 1,2 miljoen euro betalen voor de geleden schade. Het is het begin van een van de meest gewelddadige afpersingszaken in Nederland.


Door een blunder van het Openbaar Ministerie lekt een personeelslijst met honderden adressen uit en krijgen tientallen (ex-)medewerkers van De Groot met aanslagen te maken. Zo weten twee broers bij een brand in hun woning ternauwernood aan de dood te ontsnappen. Bij de aanslagen zijn veel jonge jongens betrokken die bereid zijn om voor een paar honderd euro grote risico’s te nemen. Er wordt een enorme beveiligingsoperatie opgetuigd. Justitie zet zelfs een omstreden undercoveractie op om het geweld te stoppen, maar de afperser is iedereen steeds te vlug af, zelfs vanuit de gevangenis.

De Hedelse afpersingszaak put uit uitgebreide strafdossiers met duizenden pagina’s, talloze gesprekken met zowel slachtoffers als advocaten, en informatie van bronnen binnen zowel de boven- als onderwereld. Het verhaal is meeslepend geschreven en werpt een verontrustend licht op de georganiseerde criminaliteit, die steeds vaker het dagelijks leven van gewone mensen beïnvloedt.

De Hedelse Afpersingszaak geschreven door Yelle Tieleman koop je bij bol.com. 

Vergelijkbare true crime boeken