Ga naar de inhoud
Home » Bekijk alle true crime boeken » Tijdperk Willem Holleeder

Tijdperk Willem Holleeder

Tijdperk Willem Holleeder

‘Na de Heinekenontvoering beginnen de liquidaties!’
Willem Holleeder en Cor van Hout ontvoeren in november 1983 Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Hoewel de daders na een lang juridisch steekspel zijn opgepakt en veroordeeld, is een groot deel van de buit nooit teruggevonden. Dit is het begin van het ‘Tijdperk van Willem Holleeder’.

Na hun vrijlating in 1992 stappen Holleeder en Van Hout in de drugshandel en vervolgens in de vastgoedwereld. Daar ligt niet alleen het grote geld, maar loert ook gevaar. Want steeds meer mensen uit hun directe omgeving komen om het leven door brutale liquidaties. Als de teller op 25 staat, grijpt Justitie eindelijk in.

Het boek “Tijdperk van Willem Holleeder” geschreven door John van den Heuvel is een diepgaande beschrijving van de criminele carrière van Willem Holleeder, een van de meest beruchte criminelen in Nederland. Het boek beschrijft Holleeder’s opkomst in de Amsterdamse onderwereld in de jaren ’80 en ’90, zijn betrokkenheid bij verschillende gewelddadige afpersingen, afrekeningen en andere misdaden, en zijn relatie met andere beruchte criminelen zoals Cor van Hout en Sam Klepper.

Van den Heuvel baseert zijn beschrijving van Holleeder’s criminele activiteiten op uitgebreid onderzoek, inclusief interviews met Holleeder’s voormalige vrienden en vijanden, politieagenten en andere experts. Het boek bevat ook veel details over de rechtszaken waarin Holleeder werd vervolgd en veroordeeld, inclusief zijn uiteindelijke veroordeling voor afpersing en betrokkenheid bij een reeks afrekeningen.

Naast de beschrijving van Holleeder’s criminele activiteiten, richt het boek ‘Tijdperk van Willem Holleeder’ zich ook op de impact van Holleeder op de Amsterdamse onderwereld en op de Nederlandse samenleving als geheel. Het boek geeft inzicht in de macht die Holleeder en andere criminele bendes uitoefenden op de Amsterdamse samenleving en beschrijft de inspanningen van de politie en de justitiële autoriteiten om deze macht te breken.

Bekijk ook eens deze boeken