Ga naar de inhoud
Home » Bekijk alle true crime boeken » De Kouwe Ouwe

De Kouwe Ouwe

De Kouwe Ouwe

Het boek “De Kouwe Ouwe” van Martijn Haas is een biografie over het leven van Stanley Hillis, één van de meest beruchte criminelen in de Nederlandse geschiedenis van de twintigste eeuw. Hillis stond bekend om zijn berekende en koelbloedige manier van opereren en werd beschouwd als een meester in de Nederlandse onderwereld.

Het boek begint met de jeugd van Hillis in Amsterdam en beschrijft hoe hij al op jonge leeftijd in aanraking kwam met criminaliteit. Haas beschrijft vervolgens hoe Hillis zich ontwikkelde tot een meesteroplichter en een van de grootste drugsbaronnen en gangsters van Nederland.

Stanley Hillis, ook bekend als ‘De Kouwe Ouwe’, was een van de meest beruchte Nederlandse gangsters tot zijn dood in 2011 door een liquidatie. Hij maakte meer dan dertig jaar lang carrière in de georganiseerde misdaad, voornamelijk opererend op de achtergrond. Hillis groeide uit tot een ware Godfather, geroemd en gevreesd om zijn eigengereidheid, intelligentie en brute machtsvertoon.

De kouwe ouwe en het sluwe spel

Het boek ‘De Kouwe Ouwe’ onthult welk sluw spel deze crimineel jarenlang speelde en schetst daarmee dertig jaar Nederlandse misdaadgeschiedenis. Het boek biedt een fascinerende kijk op de opkomst en ondergang van deze beruchte gangster.

Bekijk ook andere true crime boeken