Ga naar de inhoud
Home » Bekijk alle true crime boeken » Bloedgabbers

Bloedgabbers

Bloedgabbers

Bloedgabbers voert de lezer terug naar het Amsterdam van de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Het vertelt de fascinerende voorgeschiedenis van de latere Heinekenontvoerders. Het zijn de criminele jaren (1977 – 1982) van Jan Boellaard, Frans Meijer, Cor van Hout en Willem Holleeder.

Over het eerste deel “Wij willen gangster worden” was Peter R. de Vries lyrisch: ‘dit boek verdient het predicaat uitmuntend’.

Bloed Gabbers gaat over geschiedenis van de toekomstige Heinekenontvoerders – zoals dat begon in het zeer goed ontvangen boek Wij willen gangster worden – vervolgd. Het handelt nu om de criminele jaren 1977 – 1982.

Dit deel van het verhaal van de toekomstige Heinekenontvoerders begint met een spectaculaire achtervolging door Amsterdam. Het eindigt in een wildwestachtig vuurgevecht tussen criminelen en politie, waarbij Jan Boelaard zwaar gewond raakt. Ondanks zijn verwondingen weten de mannen te ontkomen. In de jaren 1977-1982 verschuift de hiërarchie binnen de groep en groeit de rol van Cor van Hout. Op zijn aandrang wordt schoolvriend Willem Holleeder een vast deel van het hechte vriendenclubje Boellaard, Meijer en Van Hout.

Gevieren plegen de bloedgabbers in deze periode de ene brutale overval na de andere, waaronder de beruchte overval op de Makro. De mannen leven op grote voet van hun buit, die in de miljoenen loopt. Hoewel soms fouten worden gemaakt tijdens de overvallen, beschouwen ze dit als een leerproces. De politie heeft keer op keer het nakijken bij de steeds professioneler wordende aanpak. Justitie kan slechts gissen wie de daders zijn. Het mysterie van die lange reeks overvallen verandert al die jaren niet, tot nu…

Vergelijkbare misdaad boeken